Historien om froskeungene

Det var en gang en gjeng med froskeunger som skulle arrangere en løpekonkurranse. Målet var å nå toppen av et høyt tårn. Mange mennesker hadde samlet seg for å følge med på løpet og heie på utøverne. Så gikk starten. Ingen av tilskuerne trodde virkelig på at froskeungene skulle klare å nå toppen av tårnet. Man hørte derfor uttalelser som: "Åh så krevende ! De kommer sikkert ALDRi til å nå frem" eller "Ikke en sjanse til å lykkes, tårnet er altfor høyt".

Froskeungene begynnte å avbryte en etter en. Folkemengden fortsatte å rope "Det er altfor krevende ! ingen vil klare det" Flere og flere froskeunger ble trøtte og gav opp - bortsett fra en som raskt klatret høyere. Han ville rett og slett ikke gi opp.

Til slutt hadde alle de andre gitt opp klatringen - untatt den ene frosken , som etter stor innsats nådde toppen som den eneste. Nå ville naturlig nok de andre utøverne vite hvordan det egentlig gikk til at han klarte å gjennomføre en slik bragd - og virkelig nådde målet ! Da viste det seg at vinneren var DØV !

Og lærdommen av denne fortellingen er :
Lytt aldri til folk som har en tendens til alltid å være negative og pessimister fordi de tar fra deg dine vakreste drømmer og ønsker, som du bærer i ditt hjerte. Tenk alltid over ordenes kraft, fordi alt du hører og leser påvirker dine handlinger.

Derfor: Vær alltid positiv !

Og fremfor alt: Vær rett og slett døv når noen sier til deg at du ikke kan gjennomføre dine drømmer !

Tenk alltid: Jeg skal klare det !